top of page

Egenkomponert "vandre kit"

For ikke lenge siden skrev jeg et stor innlegg med trening tips til Nijmegen. Nå nærmer det seg snart tid for trening igjen, og jeg har samlet ideer og utvalgte produkter for å egenkompenere et eget "vandre kit". Særlig med tanke på Nijmegen, eller Makoni eller lignede krevende og lange marsjer. Det er også viktig å tenke på at dette "vandre kitet" er satt sammen med tanke på andres og mine skader under veis, og ikke kun mine. Likevel så er det også vært en tanke på de som er allergiske mot Leukoplast eller Tensoplast limet eller Latex i teipen, og der gel produkter er bedre for dem. Sist så er det opp til hver enkel å finne ut hva som passer for dem, og pakke ut ifra det. Det lureste du kan gjøre er iallefall sikkert det er bedre å være forberedt enn å tro at du klarer deg uten planleging og trening i slike krevende utfordringer. På bilde under kan du se et rekke produkter som jeg foretrekker, noen av disse har jeg ikke prøvd fullt ut, men jeg har sett andre brukt det og der jeg har hørt at de er strålende fornøyd, og noe jeg ser at det vil funke for meg også. Du får ikke plass til alle produkter i tasken, så bruk hodet, noe av dette har du andre steder enten i sko, sekk eller på deg.Innhold: Taske egenkomponert kit Taske (For å få plass til alle produkter)Gewhol fotkrem (Fuktighetsgivende krem smøres lenge før marsj)Tigerbalsam (Ømme muskler)Tena Barrier Cream (Mot Såre lusk og rygg, vann og svette avvisende)Saliciltalg (TIl såre tær, ikke på bilde)Careplus Oral dehydration salt (Dersom du blir dehydrert og svimmel)Resorb (Væskeerstatning)Careplus Foot Powder Mentol (Kompakt å pakke og tørr frisk bein litt på sokk)Careplus Camphor Spray (TIl etter blemme)Moleskin Pre Cut Blister dressing set (Fungerer som teip, settes på før tur)Glacier Gel set (Settes over blemmen istedenfor)Careplus Protection Stick (Smøres før tur)Compeed (vanlig)Plaster (Vanntette)Foot Bumper Strømpe (Akilles og friksjonstøtte, ikke på bilde)Tå skydd Gel puter (Gel puter til tær)Bones (hæl gele, forebygger trykkeskade)Fotsalt (til fot rens, ikke på bilde)Antibac små (til avfetting, før eventuell teip)Leukoplast P/Tensoplast (Til de som tåler det, hjelper mot friksjon)Voltarol (Ømme, vonde kne rygg og muskel skade)Paracetamol/IbuxLipsil, (gjerne litt fet hjelper mot sol også)PinsettForsuelses bandasjer (knee og fot)Bomullspads (rens)Små Nåler med sprøyte (Streilt til Punktering av blemme, punkter ved ikke i blemme.)I midten nederst, Nijmegen medaljen med 4 tallet i bronsje. Den du skal gjøre deg fortjent til, og veien ditt er lang!


Såler: Jeg har også nylig oppgradert og trolig funnet verdens beste såler. Jeg var fra sist marsj meget fornøyd med Sofsole Athlete disse kan du få tak i to tre nettbutikker her til en rimmelig pris. Men oppmerksomheten min derimot rettet seg opp mot AIRR ORHOTIC. Støttdemping på disse er en drøm, og skal komme av at disse har en teknologi som heter SKYDEX. Det som skjer er nemlig at luft kapslene konverter til kinetic energi! Ifølge produsenten er noe en rekke Forsvars stater også bestiller fra hele verden.


Sekken: Det er en rekke ting jeg ikke sagt sist innlegg. Personlig foretrekker jeg Storsekk (ikke den på bilde) fremfor liten stridsekk. Bildet under er kun brukt for trening til Nijmegen, for dags turer på 10-30 km så er det egentlig ikke nødvendig å trene med storsekken, og der det viktigste er skoa, føttene dine, noe vekt trening og formen din. Men dersom storsekken og når du går mye, så har du muligheten til å flytte den på innhold dersom du får mye vondt i ryggen eller nakke og der Voltarol hjelper lite. Storsekken har også plass til Camelback med åpning foran som regel som gjør det enkelt å fylle denne uten å måtte ta ut Camelbacken. Storsekken bør også være ergonomisk slik at den beveger seg med hoftene dine, det sparer deg for slitasje på knee og hofter. En siste ting er at jeg har alltid ting jeg trenger i sekken, og kanskje en av de viktigste tipsene er å ha et ekstra par med gått inngåtte sko der. Jeg har hørt noen som har tatt andres sko ved en feiltakelse og der den har måtte bryte marsjen, også de som får et ødelagt sko underveis. Lykke til!


Noen andre tips og linker jeg har funnet:


https://www.amazon.com/Fixing-Your-Feet-Prevention-Treatments/dp/0899976387/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&psc=1&refRID=FYANBVBB5DPH7WJMGVDJ&linkCode=sl1&tag=andrskur-20&linkId=01ca016856ca8d338e630f2c42162451


http://andrewskurka.com/2016/gear-list-backpacking-hiking-foot-care-kit-blisters-maceration/


#Nijmegen #Nijmegentips #Nijmegentreningtips #Trekking

35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page